به گزارش یزدفردا: کتاب «مدافعان فرهنگی حرم؛ گفتارهایی درباره بایدهای پس از جنگ سوریه» به کوشش و تدوین سجاد اسلامیان از سوی انتشارات راه یار منتشر و راهی بازار شد.
انقلاب اسلامی از همان روزهای اول پیروزی در بهمن ۱۳۵۷ نظر ویژهای به جهان اسلام و مسئلۀ محوری آن، فلسطین داشت و صدور انقلاب اسلامی را یکی از اهداف طلایی و ضروری خود اعلام کرد… صدور انقلاب که به تعبیر امامین انقلاب «حرکت باد بهاری» است، هدفی جز تقویت امید، اعتمادبهنفس و ارتقای حس انسانی، الهی و فطری و رشد و خودکفایی ملی و دینی مخاطب ندارد.
مثال عینی این امر ممانعت امام خمینی (ره) از حضور نظامی سپاه در لبنان در سال ۱۳۶۱ است؛ آن هنگام که شهید جاویدالأثر، حاج احمد متوسلیان به سوریه رفت، امام تنها اجازه دادند که سپاه به آموزش لبنانیها کمک کند و این اذن و این آموزش و حضور سپاهیان اسلام در لبنان و بهویژه بعلبک، ثمرات فراوانی داشت که فقط یکی از آنها خروج اسرائیلیها از جنوب لبنان بود.
بحران سوریه نیز که در سال ۲۰۱۱ میلادی در این کشور آغاز شد، راه را برای حرکت این «باد بهاری» هموار کرد؛ جنگی تمامعیار علیه محور مقاومت که ابعاد مختلف نظامی، سیاسی و رسانهای داشت و سپاهیان اسلام تأثیر شگرفی در آن جامعه گذاشتند. اما توجه به نگاه تکبعدی به حضور ایران در جنگ بوسنی و آسیبهایی که ترک آن عرصه ایجاد کرد، از همان ابتدا نگاه صاحبنظران فرهنگی و اجتماعی را به مراقبت از عدم تکرار آن تجربۀ تلخ و توجه به ریشههای آن معطوف کرد.
واحد بینالملل دفتر مطالعات جبهۀ فرهنگی انقلاب اسلامی در سال ۱۳۹۸ و پس از بررسیهای صورتداده در این زمینه و ضرورت فعالسازی جبهۀ فرهنگی انقلاب اسلامی برای حضور گستردۀ فرهنگی و اجتماعی در سوریه، سلسله جلساتی را تحت عنوان «مدافعان فرهنگی حرم؛ بررسی ظرفیتها و چالشهای فعالیت فرهنگی در سوریه» برگزار کرد.
این جلسات که به صورت عمومی و رسانهای برگزار میشد، تا هنگام شهادت شهید حاجقاسم سلیمانی در یازده جلسه در حسینیه هنر تهران برگزار و تلاش شد علاوه بر کلیشهشکنی دربارۀ حضور بینالمللی _ مردمی در سوریه، شناخت خوبی از سوریه و ضرورتهای پس از جنگ در این کشور تبیین شود.
رویکردهای این مجموعه نشستها، علاوه بر «شناخت سوریه»، بیان «سرمایههای ایران برای صدور به سوریه» و همچنین «چالشهای پیشِرو» بود. رویکرد این مجموعه نشستها به مسئلۀ «دفاع فرهنگ» از حرم، نه یک نگاه صرفاً فرهنگی _ هنری، بلکه یک نگاه فراتر بود که فرهنگ را مجموعهای از اقدامات اجتماعی، اقتصادی و البته فرهنگی _ هنری میدانست که موجب تعاملات جدی فرهنگی و اجتماعی بین مردم دو کشور ایران و سوریه میگردد. مبنا در این نشستها احترام به فرهنگ و مردم متمدن سوریه و یافتن راههای تعامل و تبادل فرهنگی با این کشور و تقویت محور مقاومت در برابر آسیبها و چالشها بود.
مجموعۀ این نشستها با تدوین گفتار متخصصان و میهمانان آن جلسات، در قالب کتاب «مدافعان فرهنگی حرم؛ گفتارهایی درباره بایدهای پس از جنگ سوریه» تدوین و منتشر شده است. لازم به به ذکر است که برخی فیلمها و کلیپهای مرتبط که در نشستها پخش شده به صورت کیو آر کد در اختیار خوانندگان قرار گرفته است.
در بخشی از این کتاب میخوانیم: «آنهایی که با جماعت اهل تسنن کار کردند، میدانند که اینها صلوات فرستادن برای روح اموات و به روح فلان میت ندارند و اصلاً چنین چیزی ندارند، اما در همین حین، پیرمردی بلند شد و گفت و لروح الخمینی صلوا علی النبی… اللّهم صل علی محمد و آل محمد.
من یک سؤال بکنم؛ با چقدر کار فرهنگی و چند آدم نخبۀ فرهنگی و خرجِ چه مقدار دلار و… میتوان در کشوری اسم امام را در وسط مسلحین و تکفیریون به عنوان عزت تمام بشریت برد؟»
بنابرین گزارش کتاب «مدافعان فرهنگی حرم» با تدوین سجاد اسلامیان در ۲۹۶ صفحه، شمارگان ۵۰۰ نسخه و بهای ۱۹۰ هزار تومان توسط انتشارات راه یار منتشر شده است. علاقهمندان جهت تهیه این کتاب، علاوه بر کتابفروشیها میتوانند از طریق سایت یا صفحات مجازی ناشر به نشانی rahyarpub.ir اقدام کنند.
- نویسنده : یزدفردا
- منبع خبر : خبرگزاری فردا
شنبه 28,دسامبر,2024